Västanfors nära poäng mot Ljusdal efter fem mål av Filip Backström

Filip Backström visade åter att han är en allsvensk spelare av klass när han stod för hela fem av Västanfors sex mål i lördagens match mot Ljusdals BK på ”hemmaarenan” Herosvallen. Matchen slutade 6-7 (3-6).

Filip Backström gav Västanfors ledningen efter tre minuter, men efter det blev det Ljusdal för hela slanten som gick fram till 4-1 på en kvart. Efter ännu en mål av Backström ökade gästerna på till 6-2 och det såg hopplöst ut för hemmalaget.

Men när Wilhelm Frimodig reducerade en stund senare och Filip Backström satte sitt tredje mål tio minuter in i andra halvlek var utgången oviss. Ljusdal ökade visserligen på ledningen till 7-4, men när Filip Backström gjorde sitt fjärde och även femte mål för dagen steg hoppet om poäng hos den tillresta hemmapubliken.

Men Ljusdal höll emot till slutet och Västanfors fick inkassera ännu en förlust. Sista seriematchen spelas nästa lördag mot Borlänge.

Foto: Jörgen Hjerpe

%d bloggare gillar detta: