Brinell anordnar mässa för karriär och entreprenörskap

För att bidra med inspiration och kunskap kring framtida karriärmöjligheter efter studierna på gymnasiet arrangerar Brinellskolan evenemanget Gymnasieval & Framtid.

Brinellskolans utbildningar har en stark förankring i regionens arbetsmarknad, både vad gäller de högskoleförberedande och yrkesinriktade programmen. Den 23 februari bjuds allmänheten in till en karriär- och entreprenörskapsmässa där företag och organisationer berättar om de framtidsmöjligheter som finns inom deras yrkesområden. Samtidigt anordnas också öppet hus på gymnasieprogrammen där besökarna får träffa elever och lärare för att få en inblick i vad utbildningarna innebär.

– För elever på högstadiet och gymnasiet är det inte alltid enkelt att veta vad man vill arbeta med i framtiden och hur man ska nå dit. Med den här kvällen vill vi ge regionens ungdomar en bredare bild av alla de karriärmöjligheter som finns i Fagersta och kringliggande kommuner. Förutom näringsliv och offentliga verksamheter är också vår studie- och yrkesvägledare på plats för att ge vägledning i vilka program och vidare utbildning som kan vara lämpliga för att nå det yrke man drömmer om, säger gymnasiechef Karin Drake.

Skolans UF-företag kommer också att vara på plats för att visa och sälja sina produkter. Deltagarna i innovationstävlingen Blixtlåset är med och demonstrerar sina innovationer och andra elever på skolan kommer att sälja fika, grillat och anordna roliga tävlingar.

– Utifrån alla de idéer som personal och elever bidragit med har vi fått ihop ett brett program. Vår huvudsakliga målgrupp är såklart högstadie- och gymnasieelever, men både yngre och äldre personer tror vi kan hitta något som intresserar även dem. Det här är en kväll att se fram emot, säger Michael Alvbåge som är en av de som ansvarar för arrangemanget.

Evenemanget börjar klockan 16.30 och pågår till 19.30.

%d bloggare gillar detta: