Långloppet blev ett fint avslut på en lyckad vintervecka i Norberg

Runt tusen skidåkare startade i årets Engelbrektslopp över den traditionella distansen 60 kilometer som kördes som 3 x 20 på det fina konstsnöspåret. Gabriel Thorn, Bengtsfors, vann herrklassen och Hedda Bångman, Offerdal, damklassen.

Sveriges bästa spårpatrull hade preparerat spåren där den hårdare konstsnön blandades med nysnön och resultatet blev fasta och snabba spår som uppskattades av deltagarna.

Herrklassen vanns av den etablerade elitåkaren Gabriel Thorn, Bengtsfors, före Jonathan Hedbys, Storvreta och Dan Moberg, Skövde. Bäste Västmanlänning blev Patric Vilhelmsson, Norberg på en 21:a plats.
Även damklassen hade ett fint startfält med flera starka åkare, Hedda Bångman, Offerdal, vann före Susanne Hedlund, Bjursås och Sofia Svensson, Vassunda. Bästa Västmanlänning blev Camilla Johansson, Västerås på en sjunde plats.

De många motionärerna uppskattade vädret, arrangemanget och spåren. Här hade arrangören förutom de separata loppen infört ett nytt koncept kallat Engelbrekt-100, de som under Engelbrektsveckan uppnått 100 skidkilometer i Engelbreks bygd belönades med en speciell medalj och diplom. Cirka 100 skidåkare uppnådde dessa 100 kilometer under veckan.

Med detta är en lyckad vintervecka i Norberg över för denna gång, antal anmälda deltagare uppskattades till 3800 och ger inspiration för kommande år.

Resultat 60 km:

https://results.neptron.se/#/engelbrektsloppet60_2023/results?pageSize=25&raceId=99

%d bloggare gillar detta: