Hoppet ute för Västanfors att hänga kvar i Allsvenskan

Västanfors behövde ta minst en poäng i lördagens hemmamatch, som spelades i Smedjebacken på grund av ishaveriet på IP, men förlorade mot IK Tellus med 2-6 (1-1) och därmed är den allsvenska sejouren över för den här gången.

Det återstår visserligen två omgångar men IK Surte som ligger näst sist har fyra poäng mer och en långt bättre målskillnad som är omöjlig att ta in för att kvalificera sig till negativt kval för fortsatt spel i Allsvenskan.

Lördagens match började ändå bra. Efter tio minuter gav Filip Backström Fläkten ledningen på straff och den varade till fem minuter innan pausvilan. I andra halvlek gick Tellus upp till 4-1 innan Viktor Fredriksson reducerade. Men gästerna var starkare och satte ytterligare två mål.

Trots allt så kan det finnas fördelar med att spela i division 1 nästa säsong. Där kan Västanfors bli ett av de bättre lagen och med segrar locka en större publik. Det är i dag alldeles för stor nivåskillnad mellan de bästa och sämsta av Allsvenskans 16 lag.

Foto: Jörgen Hjerpe

%d bloggare gillar detta: