Hot om vite på 750000 för fallfärdigt hus i Fagersta dras tillbaka

Miljö- och bygg fick redan för tio år sedan in anmälan om en ovårdad villa i Fagersta och vid inspektion konstaterades att huset var i mycket dåligt skick. Miljö- och bygg hotade med vite på 750 000 kronor om inte huset revs. Nu tvingas man dra tillbaka det.

Miljö- och bygg skickade först brev till ägarna men fick inget svar. En ny besiktning gjordes två år senare, och ett nytt brev skickades. Men inte heller då fick man något svar. Den ena ägaren, en kvinna bosatt i Skinnskatteberg, förklarade när miljö- och bygg ringde upp att den andra ägaren inte vill veta av att huset finns.

Miljö- och byggnadsnämnden har genom åren kontaktats av flera grannar om husets dåliga skick och beslutade för ett år sedan huset måste rivas eftersom det är en säkerhetsrisk att befinna sig i eller i närheten av det. Ägarna hade då sex månader på sig att se till att huset jämnas med marken. Men det står fortfarande kvar på Per Olsområdet.

Orsaken är att den andra ägaren till fastigheten är bosatt utomlands och han har inte gått att nå. Och delägaren som bor i Skinnskatteberg har meddelat att mannen motsätter sig en rivning. Därmed kan miljö- och bygg inte tvinga henne ensam att riva huset och beslutet rivs upp.

%d bloggare gillar detta: