30 dödsfall av Covid-19 i Fagersta och 11 i Norberg

30 Fagerstabor och 11 Norbergsbor har avlidit av Covid-19 sedan pandemin började. Däremot finns inget dödsfall i sjukdomen rapporterat i Skinnskatteberg.

Uppgifterna redovisades i fredags i Region Västmanlands speciella lägesrapport som uppdateras varje vardag. Av den framgår också att Fagersta fortfarande har flest fall av konstaterat smittade i länet i förhållande till folkmängden. Det rör sig om 317 fall per tusen invånare.

Norberg hade till skillnad från Fagersta ingen större smitta inom äldreomsorgen i början av pandemin, men sjukvården har konstaterat 247 fall per tusen invånare totalt och i Skinnskatteberg rör det sig om 236 fall.

De flesta behöver inte längre lämna prov vid symtom på Covid-19. Endast patienter, omsorgstagare eller personal inom vård och äldreomsorg provtas, förutom personer som läkare bedömer är viktiga att provta då det kan påverka vård och behandling. Det innebär att antalet nya bekräftade fall av covid-19 har minskat. På fredagen vårdades tio personer i länet för Covid-19.

%d bloggare gillar detta: