Osäkert om det blir någon is på IP innan serien är slut

Efter en veckas stora isproblem på Västanfors IP är det inte helt klarlagt varför ismakeriet blev ett fiasko. Ett intensivt arbete pågår med att hyvla bort den trasiga isen för att kunna fylla igen sprickorna och bygga upp ny is.

Det återstår bara fem omgångar av årets allsvenska bandy och tre av dem är hemmamatcher för Västanfors. Efter tre veckors försening på grund av värmen gjordes ett intensivt arbete i november för att få spelbar is och en teori är att det gick för snabbt så att det uppstod hålrum i isen, som sedan ledde till stora och djupa sprickor över hela planen. Enligt expertis på området är den teorin den troligaste.

Därför hyvlas isen nu ner så mycket det går, innan man fyller på med hett vatten för att försöka smälta ihop isen och få bort sprickorna. Sedan i tisdags har NVK:s vaktmästare hyvlat intensivt med ismaskinen. På fredagen byttes den ut mot en traktor med isrivarblad som kan ta tjockare lager.

Det är inte bara representationslaget som drabbas av att Västanfors IP saknar is. Barn och ungdomar som sett fram emot att få träna och spela, eller bara åka skridskor för skojs skull är ledsna för att anläggningen måste hållas stängd.

Målet är nu att få ordning på isen till nästa lördag då det är hemmamatch. Dessa seriematcher återstår:
Lördag 4 februari: IF Boltic–Västanfors IF
Söndag 5 februari: Lidköpings AIK–Västanfors IF
Lördag 11 februari: Västanfors IF–IK Tellus
Lördag 18 februari: Västanfors IF–Ljusdals BK
Lördag 25 februari: Västanfors IF–Borlänge Bandy

%d bloggare gillar detta: