Engelbrektsloppet körs på två mil med fina spår av konstsnö

Normalt hade Engelbrektsloppet inte kunnat genomföras i år på grund av snöbrist och plusgrader. Men arrangörerna är luttrade och väl förberedda med konstsnö inför starten av vinterveckan i morgon.

”Vintervädret på våra breddgrader har inte varit det bästa för skidåkning de senaste veckorna. Därför kompletterar vi just nu med mer snö på de avsnitt där det behövs, samt förlänger spåret in mot torget i Norberg till ett 20 kilometer långt varv som ska användas under hela Vinterveckan”, meddelar ledningen för loppet.

En nyhet är att vara med i ett roligt skidlopp och samtidigt bidra till Barncancerfonden, genom att sätta ihop ett lag på jobbet, med kompisarna eller familjen. Varje sträcka körs 2×5 kilometer med både varvning och växling på torget. Loppet sänds live på webben samt på storbildsskärm. För varje lag som deltar går 300 kronor till Barncancerfonden.

%d bloggare gillar detta: