Martin Lundquist siktar mot toppen med comeback i rally-SM

Fagerstaföraren Martin Lundquist är tillbaka i Rally-SM, tillsammans med kartläsaren Christian Segerström. Men nu i en ny klass och ny bil, med premiär i Lima på lördag.

36-årige Martin är en av Fagersta MK:s mest meriterade förare efter bland annat SM-guld 2017 i trimmat 2wd och många beklagade att han slutade sin satsning 2018. Men tävlandet tog mycket tid och var dessutom väldigt kostsamt i klassen för trimmade bilar. De främsta konkurrenterna hade stora resurser med staber av mekaniker, hjälpredor och sponsorer.

Tidigare körde han en Golf MkII, men nu blir det en standard Volvo S40 i den nya grupp F-klassen som lockat många ut på skogsvägarna. Rallyt har en totallängd på cirka 250 kilometer varav 134 är specialsträckor fördelat på 6 stycken.

– Jag har tävlat kanske en gång om året sedan 2018, det har varit svårt att låta bli och jag blev sugen att satsa igen när Nattkröken kördes i Fagersta i somras. Vi har byggt den här bilen på tre månader med störtbåge, andra stötdämpare, diverse förstärkningar och annat som man får ändra på. Det har varit ett intensivt arbete där många hjälpt till och slitit in i det sista, säger Martin Lundquist till Fagersta Nyheter.

I morgon åker han och Christian Segerström till Lima för att testa bilen och vara redo när SM-deltävlingen startar på lördagen i ett riktigt vinterväder med mycket snö. Efter den fyra år långa pausen är han laddad och har siktet inställt på att placera sig i toppen.

– Den här bilen är väldigt oprövad i rallyskogen och förmodligen får vi utveckla den framöver. Men det ser bra ut just nu i alla fall.

%d bloggare gillar detta: