Så det behövdes tvång för att socialnämnden i Fagersta skulle vakna

INSÄNDARE

Jag är ingen anhängare av SD i vanliga fall men deras förslag för två-tre år sedan om språkkrav på personal inom vård och omsorg tyckte jag och många med mig som anhöriga var bra.

Minns att socialnämnden i Fagersta medgav att det skett ”avvikelser” då folk i äldreomsorgen inte fått sina läkemedel enligt ordination men att det berodde på andra orsaker än bristande kunskaper i svenska.

Men nu har Inspektionen för vård och omsorg svart på vitt på att misstag i vården av gamla i Fagersta skett på grund av bristande språkkunskaper och tvingar socialnämnden att agera. Bättre sent än aldrig, och kanske har de som bestämmer i kommunen lärt sig att bra förslag kan komma även från oppositionen.

Dotter till ”brukare”

%d bloggare gillar detta: