Mats Strandbergs bästsäljare Konferensen blir film

På onsdagen offentliggjorde Netflix sitt senaste filmprojekt, den blodiga skräckkomedin Konferensen, baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg från Fagersta.

För regin står Patrik Eklund och manus är skrivet av Thomas Moldestad. I huvudrollerna ses Katia Winter och Adam Lundgren som Lina och Jonas, tillsammans med Eva Melander som Eva. Filmen är producerad av SF Studios, som också har producerat Snabba Cash, Red Dot, Loving Adults, Ehrengard, A Beautiful Life och Troll för Netflix. Konferensen har nyligen avslutat sin inspelning och har premiär globalt på Netflix under 2023.

Konferensen handlar om en grupp anställda på kommunens exploateringsenhet som anländer till den pittoreska lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand. De är där för att ha konferens om ett kontroversiellt projekt som väcker starka känslor, både på bygden och bland personalen.

Vad konferensdeltagarna inte vet är att någon iakttar dem från andra sidan sjön. Någon som är ute efter hämnd. När mörkret faller börjar de försvinna, en efter en.

%d bloggare gillar detta: