Tillbakablick

För drygt 30 år sedan placerade Fagersta kommun ut moduler för att inhysa hemlösa. På läktaren i Västanfors skränades det ”Inga moduler i Västanfors!”

Socialnämnden tog notis om det och placerade de flesta på Kottmossen och några på Knutsvägen där de inte ansågs kunna vara till något besvär. De ursprungliga planerna på placeringar runt om i staden hemligstämplades av Fagersta kommun, men släpptes efter överklagande till länsrätten av FP:s reporter, som nu driver Fagersta Nyheter.

Modulboendet blev rikskänt men urartade med att folk sökte sig till Fagersta för att få socialbidrag. Till slut gav socialnämnden upp och fraktade bort byggnaderna. Sedan många år bedrivs missbrukarvården och boendet för hemlösa på ett helt annat sätt efter att det infördes en ny modell med behandling och krav på nykterhet.

%d bloggare gillar detta: