Skaplig insats av Västanfors mot topplaget Örebro

Det var två legendariska bandylag som möttes på Herosvallen i Smedjebacken på lördagen. När de gjorde upp om SM-titeln 1954 vann Västanfors över Örebro. Nu blev det förlust för Fläkten.

Inget av dem spelar längre i högsta serien men Örebro ligger trea i allsvenskan och Västanfors sist. Meningen var en bandyfest på IP, men isen höll inte trots kylan och ny anläggning och fick flyttas till grannkommunen.

Örebro tog ledningen men Västanfors kvitterade snabbt genom Andreas Jonsson. Gästerna gick sedan upp till ledning med 4-1 innan första halvlek var över och ökade på ledningen sju minuter in i andra.

Filip Backström reducerade till 2-5 efter en timmes spel och när Gabriel Augustsson satte 3-5 några minuter senare var det liv i matchen och bland tillresta supportrar igen. Men efter ytterligare ett mål av Örebro var spänningen över.

Som helhet dock en klart godkänd insats av Västanfors som ligger sist och kommer att få det väldigt svårt att hänga kvar i allsvenskan även om hoppet inte är förlorat än.

Foto: Jörgen Hjerpe

%d