Två månader med störningar vid ledningsbyte i Hedkärra

Först trodde NVK att reparationerna av vatten- och avloppsledningen i Hedkärra skulle klaras av på en vecka. Men nu måste så mycket bytas ut att det dröjer till mars innan det är klart.

Det började med ett akut arbete som NVK inte visste omfattningen av när man bestämde att starta i början av januari. Det visade sig att hela ledningen i Otivägen behövde bytas. Och nu måste ytterligare arbeten göras för att säkra vattenförsörjningen i området.

NVK meddelar att det på grund av underhållsarbeten runt ridhuset, golfklubben och Jönsbacken kan förekomma störningar och avbrott på ledningsnätet för vatten från måndagen den 30 januari till och med fredagen den 31 mars mellan klockan 07 och 16. Man uppmanar boende i området att se till att ha vatten upptappat vid behov.

Eftersom vattnet stängs av finns det risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna en stund efter igångkörningen. Vattnet är inte hälsofarligt, men kan vara färgat, vilket är bra att tänka på när kläder ska tvättas.

”Undvik helst att tvätta ljusa kläder vid första tvättningen. Öppna vattenkranarna och spola ordentligt så blir vattnet klart igen och eventuell missfärgning försvinner”, meddelar NVK.

%d bloggare gillar detta: