Fagersta kommun söker tre sjuksköterskor till närvårdsteamet

Socialförvaltningens hälso- och sjukvårdsgrupp annonserar nu efter tre sjuksköterskor som en del i Fagersta närvårdsteam, med tjänstgöring nätter och helger. Och det är inga låga krav man ställer på personliga egenskaper.

Region Västmanland har i samarbete med Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg påbörjat ett pilotprojekt med målet att skapa en ny vårdstruktur med ett integrerat mobilt arbetssätt.

”Med individen i fokus ska projektet etablera närsjukvårdsplatser med möjlighet till direktinläggning samt etablera och utveckla nya och befintliga mobila resurser. Närvårdsteamets syfte är att erbjuda invånarna rätt vård, i rätt tid och på rätt vårdnivå. Teamet riktar sig mot våra mest sjuka äldre och AH-patienter oavsett boendeform”, säger Fagersta kommun i annonsen.

Teamet bemannas av undersköterska, sjuksköterskor och läkare från slutenvården.
De jobbar dagtid, måndag till fredag, medan sjuksköterskorna är i tjänst även på kvällar. Nätter och helger hanteras teamets patienter av kommunens sjuksköterskor i samarbete med mobila familjeläkarenheten.

I annonsen påpekas att arbetet innebär att man är flexibel och samverkar med kollegor i arbetsgruppen och täcker upp för varandra vid behov. Meriterande är att ha jobbat inom kommunal verksamhet tidigare och är initiativtagande, flexibel, prestationsorienterad, serviceinriktad, tydlig, beslutsam, samt kan jobba självständigt, har helhetssyn och samarbetsförmåga.

%d