Det blir inga farthinder på Cactusvägen i Fagersta

Nästan fyra år efter Tony Himmlers, S, motion om farthinder på Cactusvägen står det klart att några sådana inte kommer att placeras ut. NVK vill att Fagersta kommun river upp sitt beslut.

Himmler skrev motionen efter att en tonårsflicka blivit påkörd av en bil på Cactusvägen i mars 2019. Två bilar kolliderade när flickan kom gående på väg hem från skolan.
En bilist som kom på Smällbovägen missade väjningsplikten och träffade den bil som kom på Cactusvägen, och som trycktes mot flickan så att hon kastades in i staketet.

Fullmäktige ställde sig positiv till förslaget och gav NVK i uppdrag att ordna med fasta farthinder. Men efter att ha utrett det så har man kommit fram till att några sådana inte behövs på vägen ned till Brinell och Risbroskolan.

NVK har gjort trafikmätningar som visar att det åker runt 235 fordon per dygn på gatan och att de flesta håller sig runt hastighetsbegränsningen på 30 kilometer i timmen och därmed är det inte aktuellt med farthinder.

NVK:s utredare föreslår att direktionen uppmanar fullmäktige att upphäva sitt beslut i avvaktan på den större trafikplan som ska göras i Fagersta och där hela området runt skolorna ska ses över.

%d bloggare gillar detta: