En halv miljon saknas för rivning av klubbstugan vid Fageråsen

Meningen var att den gamla klubbstugan vid Fageråsen skulle ha rivits för två år sedan. Men det blev aldrig gjort och pengarna är borta. Nu vill Fagersta orienteringsklubb ha den jämnad med marken snarast.

Klubbstugan påminner om The never ending story efter alla turer kring den fallfärdiga byggnaden. Efter sex års diskussioner är det klart att det gamla klubbhuset ska ersättas av ett modulhus. För att klara den satsningen får Fagersta orienteringsklubb låna en halv miljon av kommunen.

Byggnaden dömdes ut 2017 av en fastighetskonsult. Den besiktigades igen av NVK 2021 i syfte att utreda renoveringskostnaden som visade sig skulle bli oerhört dyr. Kommunstyrelsen beslutade därför i juni 2021 att beslutet om rivning skulle kvarstå. Men det skedde aldrig.

Och nu vill orienteringsklubben ha bort den gamla stugan snarast för att få dit den nya. Men då har det visat sig att rivningspengarna inte finns kvar. NVK fick en halv miljon av fullmäktige för rivning 2021, men när de inte användes försvann de från budgeten 2022 och 2023.

Kostnaderna för ett bra begagnat modulhus är beräknade till 2,8 miljoner kronor. Genom Arvsfonden, RF-SISU Västmanland och LONA uppgår den säkerställda finansieringen till cirka 2,3 miljoner. Resten lånar alltså orienteringsklubben av kommunen.

Nu föreslår NVK-chefen Kenneth Berglund att direktionen beslutar att gå in till Fagersta kommun med begäran om 540 000 kronor för att kunna riva klubbstugan så att den nya stugan kan komma på plats.

%d bloggare gillar detta: