Kommunalrådet höjde chefens lön med 30000 i månaden

När Skinnskattebergs ekonomichef skulle vara borta en tid fick kommunchefen ta hand om även det jobbet. För det fick hon 30 000 kronor extra i månaden. Nu får förra kommunalrådet Lena Lovén Rolén, S, kritik för att hon ensam tycks ha beslutat om det stora lönepåslaget.

Kommunchef Annelie Johansson har 87 000 kronor i månadslön och när hon fick ta över ekonomichefens jobb under dennes långa föräldraledighet beslutade dåvarande kommunalrådet Lena Lovén Rolén, S, ensam att hon skulle få 117 000 i månaden. Det är i alla fall vad kritikerna från vänster till höger hävdar.

”Om det skulle vara så att hon själv har beslutat om det här så skulle jag säga att det gränsar till trolöshet mot huvudman och det är ju ganska allvarligt. Hon kan ha vidtagit åtgärder som hon inte har någon befogenhet att göra. Kommunen har då orsakats ekonomisk skada och därmed är det nåt som polis och åklagare borde reda ut”, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet till tidningen Dalabygden, som först rapporterade om lönetillägget.

Lena Lovén Rolén säger till tidningen att lönefrågan var uppe på ledningsutskottet, något som varken Bo Öberg, M och Elisabeth Åberg, L, har något minne av. Och det finns inget protokoll skrivet om lönepåslaget.

”Det är hårresande att det får gå till på det här viset, att man går in och höjer en chefs lön med 35 procent det är ju helt uteslutet. Så här gör man helt enkelt inte”, säger Vänsterpartisten Fredrik Skog till P4 Västmanland.

%d bloggare gillar detta: