25:e dödsfallet i covid-19 i Fagersta

Nu har totalt 25 personer i Fagersta avlidit på grund av covid-19. Det meddelade Region Västmanland på onsdagen. 14 länsbor vårdas just nu på sjukhus för infektionen.

Fagersta har drabbats förhållandevis hårt och har fortfarande flest smittade i hela Västmanland i förhållande till folkmängden, trots flera specialinsatser med drop in både på sjukhuset och i Kolarbyn för att få fler att vaccinera sig. Medan Norberg och Skinnskatteberg klarat sig undan bäst där inget dödsfall har redovisats av Region Västmanland under hela tiden sedan infektionen kom till Sverige.

”Alla har ett eget ansvar att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19. Att vaccinera sig är det bästa sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19”, påpekar Folkhälsomyndigheten som rekommenderar att alla som är 18 år och äldre vaccinerar sig mot covid-19 med tre doser, samt ytterligare påfyllnadsdoser till alla som är 65 år och äldre och till personer som är 18 år och äldre och tillhör en riskgrupp.

%d bloggare gillar detta: