Julbelysningen i Fagerstas kommunhus uteblir i år

I Fagerstas kommunhus blir det julbelysning endast i lunchrummet. Resten av ljusstakarna tas inte fram – för att spara på el. Men ute på stan blir det julstämning i vanlig ordning.

”I kommunhuset kommer vi att avstå från allmän julbelysning i år, det kommer att vara begränsat till det gemensamma lunchrummet. I övriga kontors- och verksamhetslokaler inom kommunen gör respektive chef en egen bedömning gällande vilka begränsningar som är möjliga och lämpliga, säger kommunchef Karolina Berglund till hemsidan.

Men på gator och torg kommer Fagerstaborna att påminnas om att julen nalkas genom att den traditionsenliga belysningen över gatorna i centrum och Västanfors sätts upp.

”Julbelysning i Fagersta är ett uppskattat inslag i den mörka årstiden och medverkar till såväl trygghet som trivsel. Elförbrukningen är låg då energieffektiva ljuskällor nyttjas. Därför planeras i nuläget endast mindre, symboliska förändringar gällande julbelysningen utomhus i Fagersta”, förklarar NVK-chefen Kenneth Berggren.

När det gäller kommunens belysning utomhus utgörs den största delen av gatubelysning och belysning av allmän plats. Till stor del används energieffektiva lampor och el- och energianvändningen är relativt låg.

Belysningen är viktig för framkomlighet, säkerhet, trygghet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning och därför görs inga ändringar för denna typ av belysning i nuläget, meddelar kommunen.

%d bloggare gillar detta: