Vart har S i Fagersta tänkt skicka de som inte har råd med hyran?

INSÄNDARE

Hörde på jobbet att nya kommunalrådet Åsamärta Sjöström sagt i fullmäktige att socialdemokraterna ville köpa husen på Hantverksvägen för att kunna neka folk som lever på socialbidrag att bo där. Var tvungen att kolla på reprisen om det var sant och det var det.

Hon sa om jag fattade det rätt att det kommit 60 nya barn till Alfaskolan i år där föräldrarna lever på bidraget som de nu kallar försörjningsstöd och att de mår dåligt och klarar sig dåligt i skolan och det beror på att deras föräldrar mår dåligt och att allting hänger ihop.

Och dessa stackars människor som är utsatta för social dumpning vill Socialdemokraterna alltså inte ha inflyttade till Fagersta och man sticker inte under stol med att det var motivet till att vilja köpa de nedgångna bostäderna för att riva en del och rusta upp resten och sedan kunna neka dem som inte kan försörja sig själva att bo där.

Inte ens SD har kommit med ett sådant extremt förslag men S har tydligen inga betänkligheter för att ställa barnfamiljer på bar backe eller i vart fall hänvisa dem till någon annan kommun som förbarmar sig och tar emot dem. Men om ingen vill det då? Då återstår väl tält i skogen.

Vart har Socialdemokraternas tanke om allas lika värde och att finnas till för de svagaste i samhället tagit vägen när man öppet klargör att så här vill man inte ha det eftersom det kostar kommunen för mycket pengar i bidrag?

Kan förstå att man inte vill att bidragspengarna ska hamna i oseriösa fastighetsägares fickor och hellre då betalar till ett eget bostadsbolag, men att rusta upp gamla hus kostar enorma summor och vem ska betala det om det inte finns folk som vill flytta in på grund av att det varit sociala problem där under många år?

Det har varit flera bränder och bråk i området och det talas om misär och sanitära problem och då är det kommunens självklara uppgift att meddela hälsoskyddskontoret så får de slå igen husen och de som bor där kan flytta till en kommun där de är välkomna.

Människovänlig Fagerstabo

%d bloggare gillar detta: