Sven-Erik Österberg hedrad av att naturvetare anser länsstyrelsen mest attraktiv

Drygt 6 000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en undersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jobba hos. Landets länsstyrelser hamnar på en delad förstaplats tillsammans med Astra Zeneca.

”Det är verkligen roligt att få den här uppmärksamheten och dessutom hedrande att dela förstaplatsen med AstraZenrca” säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län och var kommunalråd i Skinnskatteberg i början av 90-talet innan han blev riksdagsman.

På länsstyrelserna arbetar medarbetare med en mängd olika utbildningar. Många av dem är naturvetare och jobbar med frågor som rör miljö, natur, djurskydd, näringsliv och krisberedskap.

”De som arbetar hos oss på länsstyrelserna har ett stort engagemang och vill göra samhällsnytta. Vi har en unik bredd inom våra verksamheter, vilket gör att vi har experter och specialister inom många olika områden. Det bidrar till att vi är attraktiva som arbetsgivare”, säger Sven-Erik Österberg.

Länsstyrelsen rankas dessutom som den mest hållbara arbetsgivaren. Naturvetarnas medlemmar anser att man erbjuder avgörande faktorer som stimulerande arbetsuppgifter, arbete med hållbarhetsfrågor och möjlighet till kompetensutveckling.

Det är framför allt personer som arbetar inom miljösektorn, kvinnor, personer yngre än 30 år samt studenter som listar Länsstyrelsen som sin favoritarbetsgivare.

Naturvetarnas motivering till Länsstyrelsens utmärkelser:

”Med stimulerande arbetsuppgifter, ett aktivt hållbarhetsarbete, goda möjligheter till kompetensutveckling och varor och tjänster som man kan stå för har våra medlemmar utsett Länsstyrelsen till en av de två mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Tack vare det aktiva hållbarhetsarbetet är Länsstyrelsen också den arbetsgivare som våra medlemmar anser vara den mest hållbara i Sverige.”

%d bloggare gillar detta: