Kvinna utsatt för stenkastning i Fagersta

En medelålders kvinna i Fagersta som varit politiskt aktiv i flera år utsattes sent på lördagskvällen för att någon eller några kastade sten på henne.

Kvinnan har flera gånger utsatts för misshandel som hon kopplar till sitt politiska engagemang inom oppositionen i Fagersta kommun och har kunnat visa upp flera större skador på kroppen efter det.

Vid ett tillfälle blev kvinnan påhoppad och omkullkastad i närheten av gångtunneln vid sans-a-toutvägen av två ungdomar på moped och en annan gång attackerades hon av flera unga män utanför Jysk i centrala Fagersta. På lördagskvällen utsattes hon för stenkastning och blev skadad när hon gick ut för att slänga sopor.

Kvinnan säger till FN att det är meningslöst att anmäla överfallen eftersom polisen ändå inte gör något åt det. Inte heller Fagersta kommun har enligt den utsatta kvinnan agerat mot misshandelsfallen trots att den politiska ledningen drev på om att ha en policy om åtgärder mot hot och våld.

Även en annan kvinna inom oppositionen i Fagerstapolitiken som utsatts för hot och angrepp säger att kommunens manifestation bara var ett spel för galleriet, som saknade praktiskt innehåll om hur brottsoffer ska få stöd och hjälp eftersom ingenting har skett.

%d bloggare gillar detta: