Kvinna halade fram sedelbunt när hon blev kuggad för sjunde gången

När en västmanländsk kvinna blev kuggad för sjunde gången vid uppkörningen drog hon fram en bunt med femhundringar. Nu åtalas hon för att ha försökt muta sig till att bli godkänd.

Kvinnan har berättat i polisförhör att hon har körkort från ett annat land och övningskört i Sverige i tre år, uppger SVT. Men i Västmanland har det inte gått lika bra vid uppkörningarna. Efter sex misslyckade försök bar det åter ut på vägarna, men ganska snart insåg trafikinspektören att hon inte klarade körningen den här gången heller.

Efter att ha kuggats för sjunde gången tog hon enligt polisanmälan fram en bunt med femhundrakronorssedlar, som inspektören inte tog emot. Då hon följde efter honom med sedelbunten valde han att anmäla henne för mutbrott.

Kvinnan nekar till anklagelserna och säger i polisförhör att hon bara ville visa inspektören papper på hur mycket hon övningskört och att några sedlar då råkade ramla ut.

Ett försök att ge eller få en muta är ett fullbordat brott oavsett om det lyckas eller inte. Den som blir erbjuden en muta måste aktivt säga nej för att undvika risken att begå ett brott, står det i lagen.

%d bloggare gillar detta: