Det blir inget rally-SM i Fagersta nästa sommar

Fagersta Motorklubb har inte ansökt om att få arrangera Rally-SM 2023 och kommer heller inte att göra det. Det skriver klubben i ett pressmeddelande på fredagskvällen.

Efter succén med Nattkröken i somras erbjöds Fagersta MK av Svenska Rally Mästerskapen AB en möjlighet att arrangera rallyt även 2023. Vid klubbens summeringsmöte i september behandlades frågan, men styrelsen valde att avvakta med beslut till ett senare tillfälle. Det som påverkade osäkerheten var det allmänna världsläget, kommande lågkonjunktur, höjda räntor, miljöaspekten, krigssituationen och stigande bränslepriser.

Sedan dess har läget bara försämrats och något beslut om att arrangera SM 2023 har inte kunnat tas av styrelsen. Varefter tiden gått har det visat sig att andra tilltänkta, redan klara, arrangörer har dragit sig ur med liknande motivering. Läget för SM-promotorn, med sitt treåriga avtal med Bilsportförbundet att arrangera serien även 2023 har försämrats.

”Glädjeruset för promotorn att i sista stund kunna presentera SM-serien 2023, som måste innehålla minst fem deltävlingar, får antas vara en lättnad och den formella hanteringen med klubbens styrelse läggs obetänkt helt åt sidan”, skriver Fagersta MK och hoppas på förståelse för att man inte kan åta sig detta stora arrangemang som krävde 250 funktionärer i somras.

%d bloggare gillar detta: