Krångligt med Fagersta kommuns e-röstning

Fagersta kommuns tjänst för att få rösta på e-förslag kritiseras för att vara alldeles för krånglig och på tisdagen slutade den helt att fungera.

Efter att kraven för att över huvudtaget få rösta skärptes och nivån höjdes till det dubbla, 120 röster, har det riktats kritik mot att e-tjänsten inte är användarvänlig och skrämmer bort folk från att rösta.

I samband med att e-förelaget om att återställa dammen i Vilhelminaparken lades ut hörde läsare av sig och undrade om Fagersta kommun inte ville ha några röster eftersom de upplevde det som krångligt att lägga sin röst. Flera gav upp och därmed gick röster förlorade.

”Om man inte har registrerat ett konto på kommunens kontaktsida kan man inte rösta. För att skapa ett konto måste man tröska igenom ett formulär med ideliga kontrollpunkter innan man är godkänd”, skriver en Fagerstabo på kommunens hemsida och fortsätter:

”Jag förstår fuller väl om det är svårt att samla röster för ett e-förslag med såna uppförsbackar innan man kan rösta. Hur angelägen är kommunen egentligen om dialog med medborgarna?”

Även FN har skickat frågan om e-tjänstens funktion till Fagersta kommun.

%d bloggare gillar detta: