Nej, invandringen är inte orsaken till S stora ras i Fagersta!

INSÄNDARE

Har läst kommunalrådet Marino Wallstens insändare i FagerstaPosten där han skyller på invandringen för att Socialdemokraterna gjorde ett katastrofval i Fagersta. Men det är att inte vilja ta ansvar för sin egen roll i dramat.

Visst gick SD framåt här liksom på många andra orter men det gjorde också Vänstern som är ett invandrarvänligt parti och fick nästan lika många röster som S i Fagersta. Så förklaringen är inte så enkel som Wallsten försöker få folk att tro.

Liksom många andra tror jag att S bråkiga och oförsonliga attityd spelar en stor roll i hur Fagerstaborna röstade. Det har varit många insändare där de som torgfört en annan åsikt sågats längs med fotknölarna och lämnat efter sig en känsla av en omogen och ohyfsad kommunledning som agerar i affekt istället för med balans och eftertanke. Nu påstår Wallsten att SD:s partimedlemmar ”slåss med järnrör på stan”, hur lågt får S ledande person i Fagersta sänka sig i sin retorik?

Vänstern har varit extra utsatt för Wallstens och hans närmaste partivänners dåliga humör och anklagats för att ljuga när det i själva verket visat sig att de hade rätt om att kostnaderna blir högre med att sälja och hyra in sig i det gamla brukskontoret.

Att dessa båda partier skulle kunna samarbeta om Fagerstas framtid är det nog ingen som tror, men även andra har hånats av den lokala S-ledningen som tycks ha levt i en bubbla i högkvarteret på Brinellvägen de senaste åren där det inte hjälpte med att ha skyltfönstren fullproppade med löftesrika valaffischer för att undvika ett katastrofval.

Så istället för att skylla ifrån sig vore det bästa för partiet att man nu tar konsekvenserna av Fagerstabornas dom och skaffar sig en ledning som förstår vad ödmjukhet betyder för att framgångsrikt leda ett parti och en kommun. Som det redan sagts här så finns ett föredöme att lära av på nära håll på andra sidan dalagränsen.

Britt-Marie fd socialdemokrat

%d bloggare gillar detta: