Stor oro i Färna efter de båda bränderna

Redan natten till tisdagen spekuleras det i vem som kunde ha något intresse av att sätta eld på de gamla bodarna i centrala Färna. Efter branden i huslängan i går kväll ökade oron över att det ska brinna igen.

Polisen har flera gånger under en längre tid kallats till det lilla samhället för att avstyra bråk mellan olika personer. Men efter deras besök har det varit lugnt en tid. Efter onsdagskvällens brand blossade den upprörda stämningen upp igen, och oroade framför allt äldre människor som bor i radhusen i området.

Räddningstjänsten larmades kvart i nio på onsdagskvällen till en brand i Färna i södra Skinnskatteberg och fem minuter senare kallade man på förstärkning från Fagersta. Vid ungefär samma tidpunkt i måndags kväll brann en länga med bodar i närheten.

Polisen stannade kvar på platsen efter att branden var släckt för att skapa lugn i bostadsområdet. En förundersökning om mordbrand är inledd eftersom branden var anlagd och både människoliv och stora materiella värden var hotade. Brandplatsen är avspärrad för att polisens tekniker ska kunna säkra spår efter gärningspersonen.

%d bloggare gillar detta: