Husfabrik ger 15 nya jobb i Fagersta

Förberedelserna pågår för fullt inför att det nystartade företaget Bergslags Hus AB ska starta produktionen av bostadshus i Fagersta, byggda i block för att monteras på plats där huset ska stå.

Företaget är ett dotterbolag till Nordklippan som har lång erfarenhet från liknande produktion i Baltikum och även driver dotterbolaget Fagersta industrifastigheter. Bolaget erbjuder byggprojektledning och totalentreprenad inom bostadsproduktion och infrastruktur. Verksamheten är indelad i projektledning, betong, trä, stål och markentreprenad med 85 anställda.

Efter att ha sökt lämpliga lokaler för en husfabrik ute i landet föll valet på det före detta kallvalsverket bredvid Epirocs lager i centrala Fagersta, som senast användes av en virkesförsäljare.

Nu byggs lokalerna om både in- och utvändigt för att få en funktionell och trevlig inramning med produktionsutrymmen, kontor, matrum, sanitär avdelning och en utbyggnad som blir entré. Totalt rör det sig om tre tusen kvadratmeter, men inledningsvis ska man använda sig av halva ytan.

– Vi räknar med att komma igång med produktionen första november om allt går enligt planerna, säger Fredrik Eriksson, som blir fabrikschef efter att ha jobbat bland annat som utvecklingstekniker vid Epiroc.

Företaget har redan förvissat sig om att ha kunder på olika håll i landet och kommer att leverera monteringsfärdiga hus i olika modeller.

– Och det finns möjlighet att utöka verksamheten genom att använda även det nedre planet. Meningen är att vi ska bli en stor husproducent, säger Fredrik Eriksson.

Läs mer om Nordklippan här:

https://www.nordklippan.se/

%d bloggare gillar detta: