Flest röster på Chabbani och Fredriksson – kraftigt ras för Wallsten

Personrösterna i valet i Fagersta är nu räknade. Vänsterns Hassan Chabbani får flest röster med 243, tätt följd av Bertil Fredriksson, SD med 241. Medan förtroendet för Marino Wallsten faller från 529 till 94 personröster.

Personvalet är till för att väljarna ska kunna ändra på partiernas turordning om vilka politiker de vill ska styra i kommun, region och riksdag. Det är också en form av betyg till hur de etablerade har skött sig de senaste fyra åren.

Normalt är att någon i det största partiet får flest röster men så är det inte i Fagersta i valet 2022 då Hassan Chabbani kammar hem det största stödet med 243, med Bertil Fredriksson, SD som god tvåa med 241.

Kommunalrådet Marino Wallsten mister fyra av fem personröster och når inte upp till spärren för att bli kryssad in, medan Åsa-Märta Sjöström är den i S som får flest med 129. Tredje plats tas av Jimmy Fredriksson med 56 röster.

Tvåa på Vänsterns lista i personvalet efter Chabbani är Linda Normann med 102 röster och trea Shiro Biranvand med 97. 

Andra plats i SD:s personval går till Peter Lilja med 123 röster och på tredje plats kommer Joacim Atterbring med 47. 

Förtroendet för Moderatledaren Jan Johansson ökar från förra valets 66 till 110. På andra plats kommer Alexander Sjöström med 42 och på tredje Gunilla Molin med 28.

Ledarna för de minsta partierna, Yousef Hussin, Centern och Tanja Hyving, L får 38 respektive 15 röster.

%d bloggare gillar detta: