Inget parti vill styra ihop med S i Norberg

Socialdemokraterna kommer att försöka styra skutan ensamma i Norberg de närmaste fyra åren. Inget av de andra partierna vill ingå i ett samarbete med S.

– Ja det är klart att V i Norberg återgår till att vara ett oppositionsparti igen efter innevarande mandatperiod. Tidigare år har vi varit i opposition men har haft valteknisk samverkan med S eller fler partier.
Hur det blir med valteknisk samverkan kommande mandatperiod ber jag att få återkomma till efter vårt medlemsmöte på fredag kväll och samtal med andra partier i Norberg under helgen, säger Pratima Åslund, ordförande i Vänstern i Norberg

S hade med sina drygt 40 procent av rösterna hoppats på att få Vänstern med sig, vilket behövs för minsta möjliga majoritet med 16 av de 31 mandaten. Men V har tackat nej och går nu i opposition och inte heller något av de andra partierna, Moderaterna, Liberalerna, Demokraterna i Norberg och Partiet för Norbergs framtid vill leda kommunen tillsammans med S.

Det innebär att S måste förhandla och försäkra sig om stöd från andra i varje fråga, så kallad hoppande majoritet, innan frågorna hamnar i kommunstyrelsen och fullmäktige för beslut.

%d bloggare gillar detta: