Ayla försvunnen under sök efter trafikskadad älg

Viltspårhunden Ayla försvann i går under en sökinsats i Skinnskatteberg. Hon sågs senast i skogarna mellan Bockhammar och Skinnskatteberg från väg 662 med riktning söderut. Under hela tisdagen har folk sökt efter hunden.

”Vi åkte ut vid sjutiden på eftersök efter en trafikskadad älg, på väg 662 mellan Skinnskatteberg och Bockhammar. Ayla spårade hårt och när jag skulle byta grepp på spårlinan tog den slut och jag tappade henne. En djävla mardröm, säger Aylas ägare, Leif Putte Fredriksson”, till Jaktjournalen.

Det som oroar ägaren mest är att området där hunden försvann har en stark vargstam. Men hon kan också ha fastnat med spårlinan i terrängen.

Den som hör hundskall i området eller andra upplysningar eller tips om Ayla kan ringa Leif Putte Fredriksson på 070-460 53 94 eller 070-521 53 54

https://www.jaktjournalen.se/stor-sokinsats-efter-viltsparhund-i-skinnskatteberg/

%d