Frida Hansdotter och ”Järnmannen” berättar om sina liv

Två stora idrottare föreläser i Fagersta Folkets hus på onsdag kväll. Det är Anders “Järnmannen” Olsson och Frida Hansdotter som ska berätta om sina liv med idrottande på högsta nivå.

Anders “Järnmannen” Olsson blev skadad i mitten av 90-talet och förlamad från midjan och nedåt och hade knappt 50 procents lungkapacitet kvar. Efter att ha varit sängbunden i fem år och tablettberoende kom vändpunkten 2002 och två år senare samt 2008 blev blev han världsmästare i handikappsimning. Han är paralympisk guldmedaljör i simning och tävlar numera också i triathlon och Ironman.

Anders föreläser på temat ”Det finns ingen gräns” och inspirerar personal inom arbetslivet, idrottsklubbar och enskilda att våga tro på möjligheten att skapa en positiv framtid.

”Anders bjuder på en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning. I hans omskakande och fängslande berättelse kastas åhörarna mellan hopp och förtvivlan och i en blandning av skrattsalvor och tårar erbjuds eftertanke och framtidshopp. Alla kan kanske inte bli väldens bästa men alla har möjlighet att tänja på sina gränser!”, är en beskrivning av hans framträdande.

Frida Hansdotter från Norberg, men numera bosatt i Fagersta, har en lång alpin karriär bakom sig och blev olympisk mästare 2018. Hon kommer att berätta om sin karriär samt hur man använder sin tävlingsinstinkt i vardagen och i sitt företagande, om vad det är som gör att man lyckas med det man tar sig för med.

%d bloggare gillar detta: