Fagerstabo kom inte till rättegång om grov misshandel i bil på E4:an

Den 45-årige Fagerstabo som satt häktad i två månader misstänkt för att ha mördat en 35-årig man från Fagersta, har istället åtalats för grov misshandel. Men när rättegången i Hudiksvall skulle genomföras på onsdagen kom han inte.

Mannen greps av polisen efter att en bil kört av E4 i Jättendal i Hälsingland på väg söderut den 2 oktober i fjol. I bilen påträffades en 35-årig Fagerstabo avliden och hans yttre skador gjorde att 45-åringen som också fanns i bilen greps och anhölls.

Han omhäktades två gånger men nekade hela hela tiden ihärdigt till att vara skyldig till att ha bragt sin kamrat om livet. Efter en mycket omfattande utredning om dödsorsaken kom obduktionsprotokollet som gjorde att Fagerstabon avfördes helt som misstänkt för att ha dödat 35-åringen.

– Det visar att mannen inte har avlidit av yttre våld även om han hade synliga skador, så i dag hävde jag häktningen, sade åklagare Sammens till FN 1 december i fjol.

Men utredningen fortsatte och 45-åringen åtalades för grov misshandel av 35-åringen. Enligt åtalet ska det ha skett i bilen genom slag mot mannens huvud och kropp. Skadorna blev så stora att polisen trodde att 35-åringen dött av dem.

Men när rättegången skulle inledas dök inte Fagerstabon upp. Enligt Hudiksvalls tidning hade han meddelat sin advokat att han fått feber och testats positivt för covid-19. Men rättens domare uppgav att han under morgonen varit i kontakt med Fagerstabon som sagt att han fått magsjuka. Nu uppmanas han att komma in med läkarintyg.

%d bloggare gillar detta: