Små företag är en stor sak

INSÄNDARE

Småföretag med upp till 49 anställda utgör 99,4 procent av alla företag i Sverige. Närmare en halv miljon företagare arbetar långa och hårda dagar för att skapa lönsamhet i sina verksamheter vilket är en naturlig del av livet som företagare.

Som motorn för tillväxt, jobbskapande och innovation utgör de grunden för vår välfärd – samhällets hjältar.

På den klara näringslivshimlen har Socialdemokraternas regerande skapat stora mörka moln som hotar hela vårt samhälle. Höga skatter, ökad brottslighet, kompetensbrist, höga elpriser, skenande bränslepriser och ökat regelkrångel får allt fler att överväga att lägga ner sina verksamheter samtidigt som många väljer att flytta sina företag utomlands.

När tilltron till samhällskontraktet brister förlorar vi samtidigt viljan att bidra. Det måste få ett stopp. Dagens regeringsunderlag med centerpartiet som stödhjul har ett självskadebeteende som återkommande drabbar människor som gör sin plikt. Sverigedemokraterna vill att fler startar företag och att fler företag ges möjlighet att växa.

Ideologiska övertygelser och aktivism har länge präglat politiken vilket fått stora konsekvenser, exempelvis i form av ett försämrat näringslivsklimat. Detta behöver ett nytt ledarskap hantera. Tillsammans kan vi återskapa tilltron till vårt samhälle och bygga möjligheter, det är vår övertygelse.

Höstens val är ett avgörande val för vår framtid.

Alexander Christiansson (SD), talesperson i småföretagarfrågor

Bertil Fredriksson Gruppledare SD Fagersta

Peter Lilja, vice ordförande SD Fagersta

%d bloggare gillar detta: