Nu är spaden i marken för Fagerstas första trygghetsboende

Riksbyggen har nu tillsammans med Fagersta kommun och entreprenören HMB tagit det första spadtaget för de 47 bostäderna i det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta centrum.

Boendet kommer att bestå av moderna lägenheter från 39 till 78 kvm om 1-3 rum och kök med inglasad balkong eller uteplats.

– Det är ett historiskt spadtag, sa Johanna Frelin, vd på Riksbyggen som var med och tog spadtaget och refererade till att det var väldigt länge sedan Riksbyggen hade en byggstart i Fagersta.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Fagersta kommun. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ Hyresrättsförening och det är fantastiskt att bygget nu är igång, säger Hans Ollman, affärsutvecklare för boende för äldre på Riksbyggen och berättar att det kommer att finnas en gemensamhetslokal och en trevlig utemiljö för att underlätta sociala aktiviteter.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken och starta bygget av det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är mycket bra både för de boende och kommunen, säger Mikael Petersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i drygt tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Inflyttning i KHF Trygga hem i Fagersta är planerad att ske under första kvartalet 2024.

%d bloggare gillar detta: