Tänker Moderaterna vara med och driva Fagerstaborna till fattighuset?

INSÄNDARE

Nu lovas det hej vilt inför valet och det finns ingen hejd på vad Socialdemokraterna i Fagersta ska göra, det är allt från det stora äldreboendet som lär kosta flera hundra miljoner och att bygga hyreslägenheter i de båda tomma kommunhusen, till ett stort, flott allaktivitetshus, med mera.

Tack vare att Sverige har en lag som ger oppositionen rätt att skicka tillbaks en fråga om en tredjedel av fullmäktige kräver det så kunde Sverigedemokraterna och Vänstern förra året sätta stopp för vansinnet att köpa de nedgångna hyreshusen i Kolarbyn för 450 miljoner. Det är en enorm summa för en liten kommun med många som får sin hyra betald av de som har jobb.

S var på god väg att skuldsätta Fagerstaborna som förr de satt vid makten men det konstiga är att Moderaterna hakade på. Det räcker väl med att bygga om de gamla kommunhusen för minst 50-60 miljoner som nu bara står och kostar oss flera miljoner om året i tomhyra men nu ska det slås på ordentligt och byggas ett skrytbygge med biograf, scen och lokaler för musikband att öva i förutom det nödvändiga med bibliotek och kulturskola.

Socialdemokraterna är på god väg att skuldsätta Fagerstaborna igen nu när det som Stig Henriksson sparade ihop under 16 år är förbrukat och så länge som moderaterna stödjer detta och tänker vara med och driva Fagerstaborna till fattighuset så kan inte min röst gå dit.

Alltså får det bli nåt av de partier som visat sig ta ansvar för pengarna – Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Det är inget ideologiskt val utan tas med hjälp av sunt förnuft.

Det bästa vore om de båda kunde samarbeta för Fagerstas bästa efter valet och peta bort S från kommunalrådsposten så att nästa generation slipper drabbas av tvingas betala för dagens vettlösa ekonomiska politik.

En 70-talist som månar om Fagerstas bästa

%d bloggare gillar detta: