Norberg är inget pilotfall för övervakning på äldreboenden

INSÄNDARE

Håller absolut med Åsa Eriksson gällande det positiva med kameraövervakning i vården i Norbergs kommun. Att få sova ostört är så viktigt.

Har du en demenssjukdom kan det vara en “trigger” att bli väckt mitt i natten. Nästa dag är helt förstörd. Jag vill dock tillägga att det inte är någon ny teknik i vården, jag arbetade med detta för fem år sedan i Region Dalarna.

Nu ska vi använda kameran som ett pilotprojekt i Norbergs kommun. Varför då? Vi skulle kunna nyttja denna teknik på ett sådant positivt sätt överallt för de äldres skull. Som en parentes så vill jag tillägga att detta aldrig aldrig får användas istället för mänsklig närvaro. Samtycke krävs alltid.

Veronica Hedenström, Demokraterna i Norberg

%d bloggare gillar detta: