Hur lättlurade tror yrkespolitiker som Wallsten att väljarna är egentligen?

INSÄNDARE

Gick förbi Socialdemokraternas högkvarter mitt i Fagersta och såg att det avgående kommunalrådet nu lanseras som toppolitiker inom sjukvården med löften som är ett hån mot alla dem som tvingas vänta länge på kvalificerad vård i Västmanland.

Politikerna klagar över den misstro och det ökade förakt som de utsätts för. Men de har till stor del sig själva att skylla. För att till varje pris vinna valet och behålla sina välavlönade uppdrag är de beredda att påstå nästan vad som helst även fast det är helt orealistiskt att kunna uppfylla vallöftena.

Västmanland har efter åtta års Socialdemokratiskt styre i regionen bland de längsta köerna i hela landet och den mest sjukskrivna personalen. Det är gigantiska problem som Fagerstas kommunalråd knappast lär kunna lösa när man ser till vad han uträttat lokalt och felaktigt påstått om hyrorna i det nya kommunhuset jämfört med de förra.

Ändå har Marino Wallsten mage att marknadsföra sig själv på stora affischer med löften om att vården ska finnas när man behöver den. Hur lättlurade tror han att folk är egentligen?

Tankarna går till anti-Nixonaffischen från USA-valet 1960.

Årsgammal med toppkandidaten, Fagersta

%d bloggare gillar detta: