Vill du ha en trädgård runt hörnet?

INSÄNDARE

Alla har inte råd att köpa sig ett hus eller en sommarstuga där man kan odla sina egna grönsaker. Vi i Vänsterpartiet vill undersöka intresset för stadsnära odlingar eller kolonilotter i närheten av ditt boende.

Stadsnära odlingar är en del i ett långsiktigt miljöarbete som ska utveckla Fagersta kommun mot en större hållbarhet. Idén bakom satsningen är att skapa mötesplatser på temat odling för att bidra till en trygg plats för rekreation i kommunen mot en större hållbarhet och sociala möten.

Det är en speciell känsla att odla sina egna grönsaker, mer närproducerat kan det inte bli. Stadsnära odling finns i många kommuner och har blivit väldigt uppskattat. Tycker du som oss att vi ska undersöka möjligheten för stadsnära odling i så fall söker vi ditt stöd den 11 september så våra idéer kan bli verkliga.

Ann-Christine Andersson Vänsterpartiet Fagersta

%d bloggare gillar detta: