M: Hälso- och sjukvårdspersonal borde få vaccineras tidigare

INSÄNDARE

I Västmanland pågår planeringen för fullt för en omstart i vaccinationsarbetet från början av september. Inledningsvis kommer vaccinationerna att ske för de som är 80 år och äldre, de som bor på särskilt boende och de som har hemtjänst och hemsjukvård.

Efter det sänks åldersspärren till 65 år och äldre och runt den 1 oktober planerar regionen att ta bort ålderspärren och även de som är mellan 18 och 64 år kan få ta en påfyllnadsdos. Moderaterna i Region Västmanland lyfter nu att personal som arbetar inom hälso- och sjukvården bör kunna vaccinera sig tidigare för att säkerställa att både arbetsmiljön och regionens bemanning.

– Regionen som arbetsgivare måste kunna erbjuda en så säker arbetsmiljö som möjligt. En ytterligare dos skulle innebära ökad trygghet för både personal och patienter. Vaccinering av sjukvårdspersonal borde kunna ske parallellt utan att det påverka den övrig vaccination säger Mikael Andersson Elfgren, oppositionsråd och toppkandidat för Moderaterna i Region Västmanland.

Sedan den 11 juli ska munskydd återigen användas av personal och besökare i sjukhusvården i Västmanland i syfte att minska smittspridningen av covid.

– Skärpta munskyddsregler är viktiga för att hålla vår personal så frisk som möjligt men det är också möjligheten till vaccination. Region Västmanland bör därför så tidigt som det är möjligt erbjuda personal inom hälso- och sjukvården en ytterligare vaccindos säger Stephanie Bruksgård, leg. sjuksköterska och toppkandidat för Moderaterna i Region Västmanland.

%d bloggare gillar detta: