Sverigedemokraterna vill att vattenspegeln återställs i Vilhelminaparken

– Fagersta betyder vacker plats och det är något vi ska vara tillfreds med, men det förpliktigar. När vi Sverigedemokrater vinner valet i Fagersta i september är det en av de saker vi vill återställa – en vacker vattenspegel i vår vackra park.

Det säger Sverigedemokraternas båda toppnamn, Bertil Fredriksson och Peter Lilja till Fagersta Nyheter. De vill också se till att fontänerna fungerar och inte står oanvända när folk ska ha glädje av dem.

– Det var ett grundligt misstag att fylla igen dammen i Vilhelminaparken med Kenneth Sundhs skulptur Skeppstecken. Den var uppskattad av såväl oss boende i Fagersta som av människor på besök i vår kommun och de gräsänder som fortfarande betar av gräset i parken, säger de båda och påpekar att det var de övriga partierna som beslutade att ta bort dammen, medan SD inte deltog i det.

– Sverigedemokraterna i Fagersta har också som målsättning att förgylla staden med fungerande fontäner. Det gäller även övriga vattenkällor. Idag har vi fem fontäner i Fagersta men bara tre som är igång.
Fontänen vid Brinelltorget, Fagerstas stolthet, ska åtgärdas så den åter blir en sevärdhet. Pumpen vid Västanfors centralstations fontän bör bytas ut omgående så att den fungerar igen, det ska inte behöva ta flera veckor innan det åtgärdas.

– Gröndalsparken i Västanfors med sin fontän och planteringar är ett föredöme som kan ligga som en mall för övriga platser i Fagersta. Fontänerna i Vilhelminaparken och i Bäckens park, Kolarbyn ska också moderniseras för att skapa trivsel och välbefinnande bland vår befolkning. Även vid Martingatan i Björksta fanns det en park tidigare med en baddamm för de yngsta och en vacker fontän, säger Fredriksson och Lilja.

De betonar att NVK.s trädgårdavdelning annars utför ett fint arbete med sina vackra blomsterarrangemang på olika platser och att belysningen av träden i Vilhelminaparken är något som uppskattas mycket.

%d bloggare gillar detta: