Nostalgibilden

Det är ungefär 75 år sedan bilden togs vid Simbadet i Västanfors, som var stadens campingplats på den tiden.

Turisterna kom till Fagersta från olika delar av Mellansverige på semestern, oftast i folkvagnar eller andra förhållandevis enklare bilar för att tälta på gräsmattan vid sjön Aspens strand.

På den tiden fanns det hopptorn vid badplatsen och en kiosk som sålde fikabröd och tidningar. Några kvällsnöjen arrangerades inte heller på den tiden och ingen tv fanns att titta på. Så när dagen var slut och middagen, som tillagats på spritkök utanför tältet, var uppäten återstod bara en promenad innan läggdags.

När det upptäcktes att vattnet var förorenat av miljögifter från järnhanteringen stängdes Simbadet och campingen flyttades till Eskiln. För några år sedan visade nya prover att miljögifterna var borta och Simbadet kunde öppnas igen.

%d bloggare gillar detta: