Polisen måste agera mot det farliga skjutsandet på elsparkcyklar!

INSÄNDARE

Det är tydligen djungelns lag som gäller för åkning med elsparkcyklar i Fagersta. Titt som tätt kommer både vuxna och barn farande med två personer på varje och ofta utan hjälm.

Förr var polisen snabbt efter en bara man cyklade utan lyse när det var lite halvskumt ute och skjutsade man en kompis så kom det surt efter med dyra böter, men nu ser man inte röken av polisen när det blivit inne att köra elsparkcykel utan att bry sig ett dugg om lagar och regler. De kryssar sig fram mellan folk på gator och torg.

Det är till och med vanligare att se två på en och ibland är det till och med vuxna som har ett litet barn stående framför sig, vilket jag sett många gånger uppe i Kolarbyn.

För att inte dömas ut som en glädjedödare som missunnar folk att ha roligt så handlar det om att undvika olyckor. 20 kilometer i timmen är en ganska hög hastighet att krocka i och kan ge allvarliga och bestående skador om personen inte har hjälm på sig.

Att köra elsparkcykel kräver inget körkort eller annat tillstånd. Den klassas som cykel men det är inte tillåtet att skjutsa och barn under 15 år måste bära hjälm. Vid mörkerkörning ska elscootern ha reflexer och belysning fram och bak.

Fagerstabo som bara vill väl

%d bloggare gillar detta: