Extra vaccinering mot covid på sjukhuset i Fagersta

Med anledning av att smittspridningen tagit fart igen kommer sjukhuset i Fagersta att anordna en extra möjlighet att vaccinera sig.

Det kommer att ske i form av drop in tisdagen den 5 juli mellan klockan 16 och 18 och gäller alla över 12 år. De som är fyllda 65 år erbjuds en fjärde dos om det gått minst fyra månader sedan den tredje.

– Virusvarianten BA.5, en undergrupp till omikronvarianten, ökar i andel jämfört med andra varianter och det finns data som visar att den sprids mer effektivt. Men BA.5 ser inte ut att orsaka svår sjukdom eller död i högre utsträckning jämfört med tidigare varianter. Mycket tyder på att vaccinets skydd mot allvarlig sjukdom och död är högt även när det gäller den här virusvarianten, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

– För den som inte vaccinerat sig, eller väntar med att ta en av påfyllnadsdoserna, är det viktigt att man gör det nu. Det är även viktigt att man stannar hemma och undviker kontakt med andra om man är sjuk och har symtom som kan vara covid-19.

%d bloggare gillar detta: