V-politiker idiotförklarad av motståndare vid vindkraftsmöte

Moderaten Bo Öberg ilsknade till rejält på Vänsterns Fredrik Skog vid vindkraftsmötet i Skinnskatteberg och stormade ut medan han kallade Skog för jävla idiot.

Det framgår av ett inslag i SVT som var på plats för att höra hur tongångarna går i Skinnskatteberg när det gäller vindkraft. Mötet var till för att folk skulle få säga sin mening, men ganska snart blev det en irriterad stämning då Fredrik Skog satt och kallade debattörer för foliehattar, något som flera hörde och reagerade starkt på.

Bo Öberg sa till honom att hålla käften men tillställningen fortsatte att spåra ur och till slut tappade Öberg tålamodet och lämnade mötet i fullt humör.

– När Fredrik Skog satt och kallade de som talade för ”Jävla foliehattar” fick jag nog. Man måste låta den som pratar få prata ifred, säger Bo Öberg till Fagersta Nyheter.

FN har talat med flera privatpersoner som var närvarande och de anser att Fredrik Skog uppträdde provocerande och störande under mötet.

– Sättet som Fredrik Skog betedde sig på var anmärkningsvärt, att sitta och kalla de som kommit för foliehattar är dåligt. Skog hade inte några argument i sak, han ville bara utestänga de som bor på andra sidan kommungränsen vilket är odemokratiskt i en sån här fråga, säger en som deltog i mötet.

Fredrik Skog säger till SVT att han tappade konceptet helt när en man från föreningen Motvind Norrmogen ställer sig upp och ska hålla något slags fördrag.

”Det är helt absurt att de, på ett möte arrangerat av kommunen, får ta plats med sin propaganda. Hade det här varit ett seriöst möte hade man väl bjudit in någon från till exempel Energimyndigheten för att ge perspektiv i frågan.”

Medborgardialogen arrangerades med anledning av att fullmäktige i Skinnskatteberg ska säga ja eller nej till storskalig vindkraft.

Här kan ni se när känslorna hettade till:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/starka-kanslor-pa-vindkraftsmote-i-skinnskatteberg

%d bloggare gillar detta: