Polisen missar många anmälningar och tips eftersom de inte svarar

Polisens statistik över brottsligheten haltar betänkligt. Orsaken är svårigheten att komma fram på 114 14, samt att tekniken krånglar på nätet.

Många läsare har hört av sig på senare tid om hur svårt det kan vara att komma fram i rimlig tid på 114 14, där polisanställd personal i bland annat Norbergs kommunhus tar emot anmälningar och tips.

– Jag har försökt flera gånger men med väntetider på upp emot en timme ger man upp. Och servicen att de ska ringa upp fungerar inte, säger en Fagerstabo som anser att det är på tiden att detta problem blir känt offentligt.

– Polisen har missat två riktigt bra tips från mig och en kompis eftersom de aldrig hörde av sig, säger en ung Norbergskvinna till FN.

Fagersta Nyheter har tre gånger den senaste tiden ringt 114 14 för att anmäla, respektive tipsa polisen om brott som vi fått kännedom om. I två av fallen var det mycket lång väntetid och vi accepterade erbjudandet att de skulle ringa tillbaka från dolt nummer senast nästkommande dag.

Men polisen har inte hört av sig och när anmälan istället då gjordes utförligt på e-tjänsten kom beskedet vid sändning att det uppstått ett tekniskt fel som gjorde att de inte kunde ta emot meddelandet. Polisen missar därmed dels chansen att utreda brotten och dels att få en tillförlitlig statistik.

– Polisen i Fagerstaområdet fungerade ju bra förr då de svarade i telefon på stationen och tog upp anmälan dygnet runt. Nu ger man upp eftersom det är så krångligt. Det verkar som att hur mycket mer resurser polisen än får så blir servicen bara sämre, se bara hur det är med passen, säger en annan Fagerstabo som också råkat ut för att inte bli uppringd så som utlovat.

%d bloggare gillar detta: