Det blev vildvuxet istället för uppsnyggat på grusvägen

För några år sedan ville Hans Granlund, då ordförande i vänstern, att området vid Melings nedre hyttruin skulle röjas upp och förses med parkbänk och belysning.

Grusvägen mellan Floravägen och Gamla Norbergsvägen har inget namn, men kallas i folkmun för Promillestigen eller Blindtarmen.
Den är flitigt använd av motionärer, och det händer även att folk vill besöka hyttruinen, något som knappt är möjligt efter många års misskötel av området. Omkullfallna träd, sly och annat bråte har satt hinder i vägen.

”Hela platsen ser anskrämlig ut och det är på tiden att denna plats får en upprättelse och uppröjning. Det är många som använder denna väg som motions- eller promenadstråk”, skrev Granlund i motionen.

Han föreslog att NVK skulle ges i uppdrag att röja själva vägen, liksom stigen till Melings nedre hyttruin, samt att ordna med belysning och kanske även en parkbänk att ta en vilopaus på.

Men i samband med att bron över Melingsbäcken rasade upptäcktes det att området från den och upp till Gamla Norbergsvägen är privatägt. Därför kunde inte Fagersta kommun säga varken bu eller bä till Granlunds förslag.

Sedan dess har området blivit så vildvuxet att det med svårighet går att passera för gående på vissa ställen. Och hyttruinen lär falla i glömska.

%d bloggare gillar detta: