Ania miste allt då sambon dog – tvingas stänga populära Guldsked

Ania Frankowska är förtvivlad. Förutom att hon miste sin sambo sedan åtta år, Marcus Wiberg i en bilolycka, tvingas hon lämna Guldsked och Enjoy Club som de byggde upp tillsammans.

– Jag är nere på noll efter åtta år tillsammans och har dessutom sorgen efter Marcus. Det känns fruktansvärt, säger hon och berättar att de båda bodde i det hus han hade efter en skilsmässa och att de för tre och ett halvt år sedan köpte det som skulle bli Guldsked och hon ansvarade för hela restaurangdelen medan han arbetade på Seco Tools till vardags.

Men att han stod ensam på papperen gjorde att hon inte ärver ett öre eftersom det inte finns något avtal. Det enda hon är delägare i är själva bolaget som driver Guldsked men det har inga tillgångar.

– Vi delade på alla utgifter för huset i åtta år som amorteringar och räntor och senare med fastigheten med Guldsked. Men mina utgifter och investeringar räknas inte eftersom han stod ensam på papperen för alla lån.

– Dagen efter att han omkom i olyckan fick vi besked av Skatteverket att vi skulle få gifta oss, vilket var inplanerat att ske snart. Men nu står jag här utan någonting och kan inte betala det som begärs för restaurangen. Så jag måste stänga, säger hon till FN.

Hon har erbjudits att köpa fastigheten och före detta sambons del i bolaget, vilket är omöjligt. Även om hon lyckats göra Guldsked väldigt populärt så finns inte den ekonomin i rörelsen att hon skulle klara lånen helt ensam.

%d bloggare gillar detta: