Öppet brev till Amineh Kakabaveh

INSÄNDARE

Hej, jag vill härmed vädja till dig att lägga din energi på annat än att fälla den Socialdemokratiska regeringen.

Du har modigt drivit några viktiga frågor så som hedersvåld, och har fått beröm av mig och många andra. Men att tro att den svenska regeringen kan påverka kurdernas situation i Syrien, Iraq, Iran eller Turkiet är naivt då det inte bestäms av svenska regeringen utan av stormakter.

Jag instämmer i ditt ställningstagande mot diktaturer i Mellanöstern. Men att att använda det förtroende som valde in dig i riksdagen för att fälla regeringen är omdömeslöst, ogenomtänkt och oförlåtligt. Sverige behöver kompromisser, dialog och stabilitet för att kunna spela en demokratisk roll i världspolitiken, som Olof Palme gjorde. Skapa inte kaos i Sverige.

Rösta emot misstroendeförklaringen och behåll även i fortsättningen den respekt du hittills haft! Rösta inte nej till ministern som kan innebära regeringens avgång.

Shiro Biranvand
Kommunpolitiker Fagersta Västmanland

%d bloggare gillar detta: